Poedercoaten

Poedercoaten

Een tweede expertise van de firma Pijnenburg is poedercoaten Van bewerkte producten, in de kleur die u optimaal heeft kunnen kiezen in de kleurkamer in de bijpassende sfeer, in Ral-kleuren of diverse Specials.

Na voorbehandeling en controle wordt een elektrisch geladen poederlaag opgebracht en er ontstaat direct een hechting op het produkt. Plaatsen waar geen coating is gewenst worden nauwkeurig afgeschermd of afgedopt.

Vervolgens gaan de produkten in de moffeloven waar onder constante temperatuur, afhankelijk van vorm en dikte, deze een vooraf ingestelde tijd verblijven. Dit is om het proces kwalitatief en optisch aan de "Pijnenburgnorm"te laten voldoen.

Kleurenkamer

Ondanks al eerder genoemd, willen wij graag nogmaals de aandacht vestigen op de bij Pijnenburg aanwezige kleurkamer, omdat dit een wezenlijk onderdeel is van het gehele proces.

Het is zeer belangrijk een juiste kleur te bepalen, want alleen dan is het mogelijk als men een sfeer kan scheppen van de omgeving waarin later het produkt zal worden geplaatst. Daarom heeft Pijnenburg de mogelijkheid ingebouwd om verschillende situaties op te roepen door middel van diverse lichtnuances en warmte.

U vindt in de kleurkamer de "standaard" Ral-kleuren in de diverse glansgradering, maar ook de Specials, zoals metallics, diverse structuren en hamerslag.

Poedercoaten kleurenkamer

Kwaliteitsnorm

Zoals bij iedere stap in het proces wordt ook hier de kwaliteit voordurend bewaakt, oventemperatuur en de kern van de laklaag worden door middel van infrarood gemeten. De volgende controle is de laagdikte van de aangebrachte laklaag. Hier de gevleugelde uitspraak van Dhr. Pijnenburg: "Meten is weten".

Na het stralen, coaten en eindcontrole komt de laatste stap in de "Pijnenburgnorm", het verzend en gereedmaken van de produkten. Verpakken van produkten, zodat deze tijdens transport niet vervormd of beschadigd worden is een wezenlijk onderdeel bij de Firma Pijnenburg van de orderafwerking, omdat hiermede veel geld, tijd en ergernis bespaard kan worden.


Neem contact op
 
Pijnenburg B.V.

Fijnstraal techniek &
Poedercoaten

Meerheide 68 - 70
5521 DZ Eersel (Noord-brabant)
T 0497 - 540088
F 0497 - 540210
Glasparelstralen
Corundstralen
Poedercoaten